Backlink – Ce sunt Backlink-urile

Ce este un BacklinkBacklink – Ce sunt backlink-urile: backlink-urile sunt legăturile către o anumită pagină, articol, categorie, produs, etc. venite de pe alte website-uri. Pentru o poziţionare cât mai bună în rezultatele organice ale motoarelor de căutare, va trebui să construim backlink-uri pe diverse expresii sau cuvinte cheie.

Motorul de căutare Google, consideră că un website cu multe backlink-uri, are o importanţă mult mai mare şi îi acordă o notă, pe măsura.

În Internet, există companii care vând servicii SEO care se ocupă de vinderea link-urilor însă, nu vă sfătuiesc să cumpăraţi decât link-uri de pe site-uri bune, chiar dacă nu au o autoritate mare.

Link-urile din conţinutul unui articol sau a unei pagini au cea mai mare valoare. Dacă un link către site-ul nostru este postat în sidebar (dreapta sau stânga), fără să fie înconjurat de conţinut care să aibă legătură cu site-ul nostru, Google îl poate considera forţare de promovare sau cumpărare de link şi puteţi fi penalizat.

Backlink-urile pot veni şi din comentariile făcute pe diverse bloguri, de pe forum-uri, directoare de articole sau directoare web, etc. Mai jos aveţi un exemplu de link:

//Exemplu de link
<a title=”Optimizare SEO on-page” href=”https://infoseo.ro/”>Citeşte mai departe</a>
//Exemplu de Link

În articolul respectiv (alineatul 2, expresia „companii care vând Servicii SEO”), puteţi vedea un exemplu de link, de pe o expresie, către pagina noastră de start. Acest gen de link, se numeşte „Link Intern”.

În acest mod se poate construi o structură de link-uri în website. Este foarte bine să avem link-uri de pe expresii cheie, către articole sau pagini secundare din website-ul nostru.

Crawlerele motoarelor de căutare când vor vizita acest articol, vor trebui să citească şi conţinutul către care link-urile fac trimitere. Dacă pe articolul respectiv nu ar exista link-uri către un alt articol sau pagina, crawlerele vor părăsi website-ul.

Leave a Comment