Ce este un sitemap, XML si HTML

Ce este un sitemap, XML şi HTMLorice model de website SEO, ar trebui să aibă în structură două modele de sitemap, unul HTML, care să poată fi studiat de către vizitatori şi un sitemap.xml, care este creat special pentru motoarele de căutare.

Un sitemap, este o hartă a site-ului, în care se găsesc link-urile importante din website, pagini, categorii, articole, produse, etc.

În Internet, există milioane de website-uri şi toate concurează pentru clasamente cât mai mare în SERPs. Concurenta în mediul online este răspândită în aproape toate domeniile de activitate şi prin urmare, ne luptăm ca website-ul nostru să fie cel mai bine cotat pentru a atrage cât mai mult trafic.

Trebuie să ne asigurăm că navigarea în website este uşoară şi să dăm posibilităţi utilizatorului să navigheze cât mai repede pe orice pagină.

Sitemap XML

Fişierul sau fişierele sitemap XML, au ca scop informarea motoarelor de căutare cu privire la structura website-ului. Protocolul XML, va informa motoarele de căutare, care vor înţelege mai eficient structura website-ului.

În acest mod, putem creşte posibilitatea indexării mai rapide a tuturor link-urilor din website. Iată un exemplu de sitemap.xml:

<?xml version=”1.0″ encoding=”UTF-8″?>
<urlset xmlns=”http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9″>
<url>
<loc>https://infoseo.ro/</loc>
<lastmod>2008-01-01</lastmod>
<changefreq>monthly</changefreq>
<priority>0.8</priority>
</url>
</urlset>

Leave a Comment