Ce sunt Metadatele Dublin Core

Ce sunt Metadatele Dublin Core – Metadate Dublin Core, acestea oferă informaţii cu privire la conţinutul unui anumit element, de exemplu o imagine poate include metadate care descrie cât de mare este imaginea, rezoluţia imaginii, şi alte date.

Metadatele unui document text (conţinut pagină Web, articol, etc.) care poate conţine informaţii despre tipul documentului, cine este autorul, dată la care a fost publicat, titlul, descrierea sub formă de rezumat, etc.

Ce sunt Metadatele Dublin CoreLa întrebarea “Ce sunt Metadatele Dublin Core”, putem răspunde că paginile Web includ adesea metadate sub formă de meta tag-uri, cum ar fi cele de la Facebook (Og).

Aceste descrieri şi/sau cuvinte cheie din meta tag-uri sunt utilizate în mod obişnuit pentru a descrie conţinutul paginii Web.

Cele mai multe motoare de căutare şi în special Google, utilizează aceste date atunci când sunt adăugate pagini noi la indexul lor de căutare. Există mai multe tipuri de metadate dar în timp s-a impus modelul Dublin Core.

Fără a fi un standard, Dublin Core este o aplicaţie metadata dezvoltată de OCLC la sediul din Dublin, Ohio, care conţine 15 elemente descriptive şi este destinat căutării informaţiei pe Internet. În funcţie de website, aceste metadate pot fi adăugate în mod automat sau cu ajutorul unui plugin.

Exemple Metadate Dublin Core

<dc:title>Ce sunt Metadatele Dublin Core</dc:title>
<dc:creator>România SEO</dc:creator>
<dc:subject>Dublin Core</dc:subject>
<dc:description>Ce sunt Metadatele Dublin Core – Metadate Dublin Core, acestea oferă informaţii cu privire la conţinutul unui anumit element, de exemplu o imagine poate include metadate care descrie cât de mare este imaginea, rezoluţia imaginii, şi alte date.</dc:description>
<dc:publisher>România SEO Alba Iulia</dc:publisher>
<dc:date>17.07.2016</dc:date>
<dc:language>RO</dc:language>
<dc:coverage>World</dc:coverage>

 

Dacă folosiţi o platformă WordPress, puteţi utiliza un plugin care crează automat metadatele Dublin Core. Plugin-ul îl puteţi descărca de aici: Descarca Dublin Core Meta Plugin

Leave a Comment