Cinemagraf, Imagini in miscare

Cinemagraf, Imagini în mişcare – La începutul anului 2011, doi americani (Kevin Burg şi Jamie Beck), au folosit o metodă nouă pentru animarea imaginilor de ştiri şi moda. Cinemagraf, este denumirea folosită pentru imaginile statice care au în unele locuri cadre în mişcare.

Aceste cadre pot fi alte imagini sau chiar video. Rezultatul va fi o imagine de tip Gif, care dă impresia de mişcare şi care sunt excelente pentru promovarea unui produs. Problema este că aceste imagini pot avea 1Mb, la o dimensiune de 500×500 pixels şi se pot încărca destul de greu în browser.

Operaţiunea cinemagraf se poate realiza cu diverse programe de grafică dar cel mai potrivit este Photoshop. Putem spune că cinemagraf, este un produs hibrid între fotografie şi video, care izolează o parte a unei imagini într-un loop, iar restul imaginii rămâne nemişcată.

Pentru o astfel de imagine ai nevoie de creativitate şi timp, pentru că nu se realizează prea uşor. Mai jos am să vă prezint câteva imagini interesante de care cu siguranţă veţi fi atraşi.

Leave a Comment