Descrierea ALT, la imagini

Descrierea ALT, la imagini – adăugarea unei imagini la o pagină, produs, său serviciu prezentat, este obligatorie pentru orice model de website. Toate imaginile prezentate în website, trebuie să conţină obligatoriu o descriere alt.

Tag-ul Alternative Text, arata motoarelor de căutare despre ce este vorba în imaginea respectivă şi ne ajută la promovarea paginii respective.

Un alt avantaj al descrierii ALT, este şi apariţia imaginii în rezultatele Google Image Search, pentru cuvintele cheie relevante, adică descrierea ALT.

O cantitate mare de conţinut web este format din imagini. Problema este că foarte puţini proprietari de website-uri optimizează imaginile pentru o încărcare mai rapidă în browser sau pentru un clasament mai bun.

O imagine poate să cuprindă o descriere ALT şi un titlu relevant dar foarte multe persoane nu ştiu ce înseamnă acest lucru şi lasa numele imaginii aşa cum apare pe Internet, sau chiar numele dat de o cameră foto.

După cum vedeţi, în majoritatea website-urilor de testare SEO, este inclus şi testul de imagini, adică detectarea descrierii ALT. Imaginile se definesc cu eticheta img, care vine de la imagine.

Eticheta img, este însoţită de atributul src, care vine de la sursă (source) şi indică URL-ul, către imagine şi numele acesteia, de ex. promovare-seo.jpg. Iată un exemplu de cod HTML, pentru o imagine:

<img width=”700″ height=”300″ alt=”Servicii SEO România” src=”https://infoseo.ro/imagini-seo/servicii-seo.png”>

În codul HTML, afişat mai sus avem:

  • img – eticheta de imagine
  • width – lăţimea imaginii
  • height – înălţimea
  • alt – descrierea imaginii
  • src – sursa imaginii, adică locaţia pe server

Leave a Comment