Examen ocular, tot ce trebuie să știți despre vizita la un optometrist

Examen ocular, tot ce trebuie să știți despre vizita la un optometrist. Profesioniștii nu pot spune asta suficient de des pe cât ar trebui.

Examenele periodice ale ochilor sunt esențiale pentru a vă păstra sănătatea și vederea perfectă a ochilor.

De ce sunt atât de importante? Cât de des ar trebui să vă verificați ochii? V-am răspuns la toate aceste întrebări și la multe altele în articolul de blog!

Ai nevoie de corectarea vederii? Ai o vedere aproape perfectă? Indiferent de situația în care vă aflați, un examen ocular este la fel de important.

Ce este un examen ocular?

Examenele oculare sunt la fel de importante ca și controalele medicale generale. Ochii fac parte în întregime din îngrijirea sănătății.

Un examen ocular cuprinzător este efectuat de un optometrist pentru a analiza starea generală de sănătate a ochilor. Un program regulat de examinare al ochilor e esențial. Atât pentru a vă asigura că ochii sunt sănătoși, cât și că rețeta dvs. este actualizată.

Un examen ocular complet va analiza trei aspecte:

1. Optimizarea vederii

Inutil să spunem că vederea bună este esențială pentru viața noastră de zi cu zi! Testele de vedere reprezintă o parte importantă a examinării. Optometristul vă va testa vederea concentrându-se pe diferite aspecte:

 • eroarea de refracție: aveți o problemă de vedere, cum ar fi hipermetropie, miopie, astigmatism sau presbiopie?
 • percepția generală: viziunea culorii, percepția adâncimii, urmărirea obiectelor cu mișcarea ochilor;
 • vedere neclară sau probleme de citire;
 • oboseala ochilor și durerile de cap;
 • vederea sportivă și de performanță;
 • conducerea în siguranță.

De asemenea, e important să examinați vederea copiilor. În acest mod vă puteți asigura că au capacitatea maximă de a învăța. Vederea scăzută poate fi diagnosticată greșit ca fiind un handicap de învățare.

2. Prevenirea pierderii vederii, a bolilor oculare sau a tulburărilor

Examenele oculare sunt, de asemenea, importante pentru a vă asigura că ochii dvs. sunt sănătoși. O persoană din 7 prezintă riscul pierderii vederii, care uneori poate fi cauzată de boli sau tulburări oculare.

Cu toate acestea, 75% din pierderea vederii poate fi prevenită! Iată diferite tipuri de pierderi de vedere care pot fi prevenite prin observarea regulată:

 1. “ochiul leneș” sau ambliopia la copii, cu teste de acoperire și refracție;
 2. glaucom, pe baza presiunii oculare și a examinării sănătății oculare;
 3. retinopatie diabetică;
 4. degenerescență maculară;
 5. cataractă;
 6. keratoconus.

Sănătatea ochilor este despre prevenire. Dacă o boală poate fi detectată înainte de a se produce vătămarea, pierderea vederii și orbirea pot fi prevenite. Detectarea precoce poate fi realizată numai prin examinări periodice ale ochilor.

3. Indicații privind starea generală de sănătate cu ajutorul unui examen ocular

Examenele oculare sunt importante și pentru că pot fi indicatori ai stării dvs. generale de sănătate. După cum spun specialiștii, “ochii sunt o fereastră către corp”.

Printr-un examen ocular, optometristii pot detecta și diagnostica boli sistemice. Unele boli care ar putea fi detectate în timpul examinării oculare includ:

 • boli vasculare: diabet, hipertensiune arterială sau colesterol;
 • boli neurologice: edem papilar, accident vascular cerebral, paralizie nervoasă;
 • boli inflamatorii: boala Crohn, artrita reumatoidă, boala Graves;
 • cancer: melanom ocular, anumite tumori cerebrale, polipoza adenomatoasă familială;

Cât de des ar trebui să parcurgeți un examen ocular?

Ochii trebuie verificați în mod regulat. În funcție de propriile nevoi, optometristul vă oferă un program de examinare al ochilor. În medie, examinările ar trebui programate anual sau semestrial. Ca orientare generală:

 • persoanelor sub 19 ani ar trebui să li se examineze ochii în fiecare an;
 • adulților ar trebui să li se examineze ochii la fiecare 1-2 ani;
 • persoanelor cu vârsta peste 65 de ani ar trebui să li se examineze ochii în fiecare an. Pe măsură ce îmbătrânim, prezentăm un risc mai mare de a dezvolta numeroase afecțiuni oculare grave. Acestea ar putea fi evitate, tratate sau corectate prin examene oculare periodice.

Care este vârsta potrivită pentru primul examen ocular al unui copil?

Testele de sănătate a ochilor ar trebui să înceapă la 6-12 luni și să continue anual, după aceea. Dacă există îngrijorări cu privire la vederea unui copil, ar trebui organizată o examinare cât mai curând posibil.

Cum pot preveni vederea mea să se înrăutățească?

O examinare regulată a ochilor este cea mai bună modalitate de a asigura ochi sănătoși și o vedere mai bună. Pentru o sănătate optimă a ochilor e important să mențineți o dietă și un program de exerciții fizice bine echilibrate și să vă abțineți de la fumat.

Îngrijirea esențială a ochilor (examinare, obiceiurile sănătoase și respectarea instrucțiunilor) vă ajută să vă mențineți vederea bună și ochii fericiți.

Pentru a afla mai multe despre acest subiect, apelați cu încredere la serviciile oferite de medicaloptic.ro. Veți afla alte sfaturi din partea experților noștri și informații despre sănătatea ochilor!

Pot folosi ochelarii de prescripție pentru a cumpăra lentile de contact fără rețetă?

Nu, lentilele de contact și ochelarii de prescripție sunt două chestiuni total diferite. Pentru a achiziționa lentilele de contact trebuie mai întâi să fiți analizat corespunzător de către profesionistul dvs.

Deoarece lentilele de contact stau pe ochi, rețeta dvs. va fi, de asemenea, foarte probabil modificată.

Prescripția lentilelor de contact include parametri privind forma lentilei care se potrivește cel mai bine ochiului dvs. Tot aici includem și materialul ideal pentru lentila de contact care funcționează cu anatomia ochiului.

De ce este important să folosiți o rețetă validă pentru lentilele de contact?

Un profesionist în îngrijirea ochilor trebuie să evalueze starea de sănătate a ochilor dvs. Includem aici inspectarea corneei și a țesutului adiacent care este în contact cu lentila. În acest mod se asigură că țesutul nu prezintă semne de complicații legate de lentilele de contact.

Odată confirmat acest lucru, este important să evaluați potrivirea lentilelor de contact. Trebuie să vă bucurați de o vedere și un confort optim în timp ce purtați respectivele lentile.

Programați-vă pentru consultație și bucurați-vă de claritate durabilă și ochi fericiți!

Acum sunteți informat despre examenele de ochi și de ce sunt importante pentru a vă menține sănătatea ochilor. În plus față de aceste orientări generale, profesionistul dvs. din domeniu vă va putea oferi un program de examinare.

Acesta va fi adaptat în funcție de nevoile dvs. de îngrijire a ochilor. De asemenea, specialistul vă va oferi și indicații precise privind sănătatea dvs., precum și instrucțiuni personale. Toate, pentru a vă menține obiceiurile sănătoase!

Aveți o rețetă valabilă pentru ochelari de vedere și lentile de contact? Aruncați o privire la selecția noastră de ochelari și lentile de contact din magazinul online.

Bucurați-vă de o mare varietate de mărci, prețuri și stiluri, doar pe medicaloptic.ro! Sunteț în căutarea unor servicii SEO pentru afacerea dvs.? Aveți nevoie de optimizare SEO pentru a crește vizibilitatea website-ului?

Nu trebuie să mai căutați! Aici vă puteți bucura de servicii SEO la prețuri servicii SEO fără egal pe piață! Intrați în contact cu noi pentru a afla cum vă putem ajuta.

Leave a Comment