Optimizare SEO, pentru Mobile

Optimizare SEO, pentru Mobile – cu aproximativ un an în urmă, Google a lansat nouă unealtă de testare a vitezei de încărcare în browser, pentru paginilor Web.

Această unealtă ne ajută să rezolvăm problemele de optimizare SEO, din website. Nouă unealtă (mai friendly), a fost creată pe principiul PageSpeed Insights, care ne ajută şi la ora actuală să găsim punctele slabe din website-ul nostru.

Mai nou, Google, depune toate eforturile pentru că deţinătorii de website-uri, să optimizeze paginile Web, pentru dispozitivele mobile.

Optimizare SEO, pentru MobileUnealta PageSpeed Insights, ne oferă doar câteva date despre viteza de încărcare pe dispozitivele mobile, pe când noul tool de testare ne ajută mai mult.

Este foarte clar că dacă un anumit website, se încarcă greu pe dispozitivele mobile, vizitatorii vor renunţa să aştepte încărcarea website-ului în browser şi cu siguranţă vor merge pe un website mai performant.

Cum se testează procentul de optimizare SEO, pentru Mobile?

Testul se face cu o conexiune standard 3G, pentru că peste 70%, din conexiunile la Internet, folosesc 3G. După interogarea website-ului, se testează conţinutul HTML/CSS, apoi fişierele JavaScript şi compresia.

Timpul de încărcare în browser, se afişează în secunde – ideal ar fi să avem 2-4 secunde. Dacă procentul de optimizare este slab, Google ne va arăta cât la sută din trafic putem pierde şi ne dă indicaţii despre cum putem rezolva eventualele probleme.

Testaţi aici procentul de optimizare SEO, pentru mobile: https://testmysite.withgoogle.com/intl/en-gb

Leave a Comment