Securitate Web

Securitate Web – in Internet, cea mai mare problema este securitatea la nivel de website si server. Compania noastra va ofera servicii profesionale de securitate pentru orice platforma CMS, sau securitate pentru serverul de hosting.

Este bine de stiut ca in general, companiile de hosting nu aplica servicii de securitate pentru conturile normale de hosting, pentru servere VPS, sau servere dedicate.

Daca de exemplu ati cumparat spatiu pe un anumit server din Romania, sau strainatate, compania de hosting va lasa implicit setarile de instalare si in special pentru WHM sau cPanel.

Pentru securizarea unui server si optimizarea acestuia, sunt necesare cel putin doua ore de lucru si pretul poate ajunge la 50-100 Euro.

Securitatea pentru platforme WordPress, Joomla, Magento, CS-CART, Opencart, Drupal, sau alte platforme, se face la nivel de cod, dureaza aproximativ 3-5 ore si costa undeva la 70-100 Euro.

Pentru ca in Romania, sunt foarte multe website-uri create pe platforma WordPress, venim in sprijinul webmasterilor cu cateva detalii despre securizarea acestei platforme.

Securitate standard pentru WordPress

Platforma WordPress, este cea mai utilizata la ora actuala si cea mai buna platforma pentru dezvoltarea unui website insa, are si puncte slabe care trebuiesc eliminate. Am sa va dau cateva exeple pentru securizarea platformei WordPress:

  • Nu lasati plugin-uri dezavtivate – le stergeti pur si simplu daca nu le folositi
  • Stergeti fisierul readme.html – fisierul il gasiti in root (in general public_html)
  • Nu folositi userul admin – daca exista, creati un utilizator nou cu drepturi de Administrator si stergeti utilizatorul admin
  • Schimbati permisiunile pe fisierul wp-config.php, la 600
  • Redenumiti fisierele install.php si upgrade.php din folderul wp-admin

Acestea sunt cateva din setarile de baza pentru securitate in WordPress. In mod normal, pentru o securizare profesionala, sunt undeva la 40 de setari care trebuiesc efectuate la nivel de cod, fisiere WordPress si directoare.