Certificare SSL

Certificare SSL

Certificare SSL – SSL este o prescurtare de la Secure Sockets Layer si reprezinta un protocol standard in materie de securitate. Secure Sockets Layer (SSL), a fost dezvoltat de Netscape in anul 1994 si se foloseste si astazi. Un website care are certificare SSL, se poate vedea in browser, inainte de URL (https://), unde apare un lacat cu verde (sub forma grafica).

Investitiile in securitatea paginilor Web, ar putea ajunge pana la aproximativ 2 trilioane de dolari pana in anul 2019. Atacurile cibernetice au crescut din anul 2015 si pana acum foarte mult. Specialistii nostri in domeniul securitatii, ne sfatuiesc sa folosim doi factori de autentificare. Cititi: Vulnerabilitate WordPress, pentru a intelege ce se poate intampla din cauza unei erori de cod.

Certificarea SSL, a devenit aproape obligatorie pentru orice model de website, drept pentru care va sfatuim sa folositi orice tip de certificat SSL. Dupa instalarea unui certificat SSL, website-ul va deveni din http://, https:// – insemnand mult mai multa securitate. Nu voi intra in amanunte insa, daca doriti sa evitati atacurile cibernetice, va trebui sa aveti website-ul securizat.

Grav este ca majoritatea hackerilor, ataca companiile de hosting sau direct serverul Dvs., in care aveti stocate datele website-ului, de unde pot lua diverse date personale. Google, care este lider de piata, ne avertizeaza ca ar trebui sa folosim certificarea SSL, dar cum si ce model de SSL, sa alegem?

Certificarea SSL, este cel mai bun mod de a pastra datele in siguranta, mai ales daca discutam despre magazinele online. Persoanele care doresc sa cumpere ceva din magazinul Dvs., online, sunt avertizate ca website-ul nu este sigur daca nu exista certificare SSL.

Toate tipurile SSL folosesc aceleasi metode de criptare, adica criptarea standard. Diferentele de preturi intre certificatele SSL, sunt foarte mari dar putem foarte bine sa cumparam un certificat SSL, standard. Scopul unui certificat SSL este de a securiza conexiunea dintre utilizator (browser) si server, astfel incat informatiile transferate intre browser si server sa nu poata fi interceptate.

Optiuni Certificate SSL

Certificatele SSL, pot fi la nivel de domeniu, la nivel de organizatie sau validare extinsa. In cazul validarii la nivel de domeniu se verifica daca persoana care solicita certificatul SSL este proprietarul domeniului. Acest de certificat SSL prezinta un nivel de criptare foarte buna. In cazul validarii la nivel de organizatie, nivel de incredere poate fi mai mare pentru utilizatori dar si pretul este pe masura.

Certificare SSL la nivel de domeniu

Certificarea SSL, la nivel de domeniu, este un certificat SSL, pentru un singur nume de domeniu, care protejeaza doar domeniul respectiv. Aceasta certificare nu este valida si pentru subdomenii, de exemplu pentru informatii.infoseo.ro.

Criminalitatea cibernetica este in crestere. Motorul de cautare Google, indeamna webmasterii sa foloseasca https:// si din punctul nostru de vedere, este un impuls pozitiv pentru ca putem avea mai multa garantie pentru datele noastre. Pentru orice detalii legate de certificarea SSL, va stam la dispozitie.

ARTICOLE RECOMANDATE

Optimizare SEO, pentru Mobile

  • Optimizare SEO, pentru Mobile – cu aproximativ un an in urma, Google a lansat noua unealta de testare a vitezei de incarcare in browser, pentru paginilor Web. Aceasta unealta ne ajuta sa rezolvam problemele de optimizare SEO, din website. Noua unealta (mai friendly), a fost creata pe principiul PageSpeed Insights, care ne ajuta si la […]

Descrierea ALT, la imagini

  • Descrierea ALT, la imagini – adaugarea unei imagini la o pagina, produs, sau serviciu prezentat, este obligatorie pentru orice model de website. Toate imaginile prezentate in website, trebuie sa contina obligatoriu o descriere alt. Tag-ul Alternative Text, arata motoarelor de cautare despre ce este vorba in imaginea respectiva si ne ajuta la promovarea paginii respective. […]

Raport Text/HTML

  • Ce este un raport Text/HTML? Orice model de website are o anumita cantitate de cod sursa (backend) si o anumita cantitate de text obisnuit in paginile care sunt vizibile vizitatorului (front-end). Raportul TEXT/HTML, se refera la cantitatea de text pe o anumita pagina web fata de codul HTML, de pe aceasi pagina. Rezolvarea acestor probleme […]

Ce este un sitemap, XML si HTML

  • Ce este un sitemap, XML si HTML – orice model de website SEO, ar trebui sa aiba in structura doua modele de sitemap, unul HTML, care sa poata fi studiat de catre vizitatori si un sitemap.xml, care este creat special pentru motoarele de cautare. Un sitemap, etse o harta a site-ului, in care se gasesc […]

Meta Tag-uri Facebook

  • Meta Tag-uri Facebook – Pana nu demult, meta tag-urile, au fost considerate foarte importante pentru un site web. Meta tag-urile ajuta paginile web sa urce in rezultatele organice ale motoarelor de cautare (daca acestea sunt folosite corect). La ora actuala, importanta meta tag-urilor a mai scazut si motivele sunt multiple insa, trebuiesc folosite. Din punctul […]

Scrieti in comentariu pe Info SEO?

Trebuie să fiți logat pentru a posta un comentariu.