Metadate Dublin Core

Metadate Dublin Core

Metadate Dublin Core – aceste coduri ofera informatii cu privire la continutul unui anumit element, de exemplu o imagine poate include metadate care descrie cat de mare este imaginea, rezolutia imaginii, si alte date. Metadatele unui document text (continut pagina Web, articol, etc.) pot contine informatii despre tipul documentului, cine este autorul, data la care a fost publicat, titlul, descrierea sub forma de rezumat, etc. Aceste informatii fac parte tot din SEO (Search Engine Optimization), pentru ca tin de optimizarea SEO on-page.

La intrebarea „De ce Metadate Dublin Core?”, putem raspunde ca paginile Web, includ adesea metadate sub forma de meta tag-uri, cum ar fi cele de la Facebook (Og). Aceste descrieri si/sau cuvinte cheie din meta tag-uri sunt utilizate in mod obisnuit pentru a descrie continutul paginii Web.

Cele mai multe motoare de cautare si in special Google, utilizeaza aceste date atunci cand sunt adaugate pagini noi la indexul lor de cautare. Exista mai multe tipuri de metadate dar in timp sa impus modelul de Metadate Dublin Core. Fara a fi un standard, Dublin Core este o aplicatie metadata dezvoltata de OCLC la sediul din Dublin, Ohio, care contine 15 elemente descriptive si care este destinat cautarii informatiei pe Internet.

Metadate Dublin Core – Exemple

<dc:title>Ce sunt Metadatele Dublin Core</dc:title>
<dc:creator>Info SEO</dc:creator>
<dc:subject>Dublin Core</dc:subject>
<dc:description>Metadate Dublin Core – aceste coduri ofera informatii cu privire la continutul unui anumit element, de exemplu o imagine poate include metadate care descrie cat de mare este imaginea, rezolutia imaginii, si alte date.</dc:description>
<dc:publisher>Info SEO Alba Iulia</dc:publisher>
<dc:date>17.07.2016</dc:date>
<dc:language>RO</dc:language>
<dc:coverage>World</dc:coverage>

Leave a Comment