Optimizare Magazin Online

Optimizare Magazin Online

Optimizare Magazin Online – serviciile de optimizare pentru magazinele online, sunt destul de complicate si necesita mult mai mult timp fata de un website in care se face prezentarea unei companii sau fata de un blog. Magazinele online, au o structura diferita si trebuie sa indeplineasca anumite conditii pentru ca produsele oferite in mediul online, sa fie vizibile in rezultatele organice.

O problema destul de grava este alegerea proasta a unei platforme. In cei peste 12 ani de experienta in mediul online, am instalat si configurat majoritatea platformelor pe care se poate dezvolta un magazin online si am vazut cum evolueaza acestea in rezultatele organice. Investitia pentru dezvoltarea unui magazin online, nu este mica si ne asteptam ca serviciile sau produsele oferite sa fie cumparate insa, se mai intampla sa nu avem succes.

La ora actuala, in Romania, sunt destule companii care dezvolta magazine online pe platforme ca Magento, Prestashop, CS-CART, Opencart sau WordPress. Din punctul nostru de vedere si din testele facute pentru optimizare SEO si promovare, platforma WordPress, sta cel mai bine. Baza de date nu se „ingrasa”, foarte mult, URL-urile sunt 100% SEO, nu genereaza link-uri ascunse si cel mai important este ca Google, iubeste aceasta platforma.

Daca veti testa un magazin online dezvoltat pe Magento, de exemplu, veti gasi sute de URL-uri indexate in Google si produsele din magazin, nu sunt nici la jumatate. Platforma Magento, este buna daca structura este bine configurata, daca serverul are destule resurse si daca persoana sau compania care dezvolta un magazin online, are experienta in acest domeniu. De ce credeti ca o platforma Magento Premium sau Enterprise, este asa de scumpa? Haideti sa vedem cateva preturi pentru o platforma platita Magento:

 • Magento versiunea gratuita – nu costa dar nici nu ne ajuta
 • Magento Enterprise (EE) – 18.000 $/An
 • Magento Basic – de la 20.000, la 40.000 $
 • Magento Custom – de la 42.000, la 100.000 $
 • Magento Enterprise – de la 100.000, la peste 250.000 $
 • Servicii Magento pe ora – de la 90, la 250 $
 • Hosting pe serverele Magento – de la 150 la 4500 $/luna

Din punctul nostru de vedere, cei de la Magento, sunt „dusi cu pluta”! Preturile astea sunt SF si exista companii in USA, care cumpara asa ceva. Eu nu cred ca in Romania, exista companie care sa plateasca 250.000 de Dolari, pentru dezvoltarea unui magazin online. Haideti sa vedem diferenta dintre o versiune gratuita si una minimala platita:

Preturi Magazin Online, Magento

Daca doar pentru o versiune care costa peste 18.000 $/an, sunt atatea optiuni care lipsesc, ce parere aveti despre optiunile din versiune de 250.000 de Dolari? Sfatul nostru este sa nu va lasati influentati de persoanele care spun „Magento”, chiar nu stiu ce vorbesc! Este usor sa dezvolti un website dar este foarte greu si uneori imposibil din cauza structurii, ca produsele oferite sa apara in topul rezultatelor organice.

O alta problema foarte grava pentru un magazin online, este lipsa datelor structurate care ajuta la indexarea mai rapida a produselor. In ultimul timp, motoarele de cautare au devenit foarte inteligente si din ce in ce promovarea unui website este mult mai grea. Daca conditiile cerute de Google, nu sunt indeplinite, cum credeti ca vom avea succes in mediul online? Iata ce spune Google, despre datele structurate „Carduri Informative”:

Cardurile informative sunt o modalitate bună de a oferi pentru Căutarea Google date despre evenimentele, produsele sau oportunitățile de pe site-ul dvs. Datele cardurilor informative pot fi afișate utilizatorilor în mai multe formate pe diferite dispozitive și pot ajuta la generarea traficului către site-ul dvs.

Exemplu date structurate pentru un produs:

<script type="application/ld+json">
{
 "@context": "http://schema.org/",
 "@type": "Product",
 "name": "Optimizare SEO",
 "image": "https://infoseo.ro/imagini-seo/preturi-servicii-seo.png",
 "description": "Servicii profesionale de optimizare si promovare pentru motoarele de cautare.",
 "mpn": "452443",
 "brand": {
  "@type": "Thing",
  "name": "SEO"
 },
 "aggregateRating": {
  "@type": "AggregateRating",
  "ratingValue": "4.4",
  "reviewCount": "89"
 },
 "offers": {
  "@type": "Offer",
  "priceCurrency": "EUR",
  "price": "270.99",
  "priceValidUntil": "2022-11-07",
  "itemCondition": "http://schema.org/UsedCondition",
  "availability": "http://schema.org/InStock",
  "seller": {
   "@type": "Organization",
   "name": "Optimizare SEO"
  }
 }
}
</script>

Genul acesta de date structurate ar trebui sa existe in configurarea oricarui produs din magazin, la Dvs., exista? Google, ne ofera o unealta gratuita de testare unde adaugam un URL si testam datele structurate. Am sa va dau un exemplu de pagina, care cuprinde date structurate:

Date Structurate Google

Datele structurate se pot testa aici: Google Structured Data Testing Tool. Daca website-ul Dvs., nu are aceste date sau macar cateva care sunt foarte importante, cu siguranta continutul paginilor, articolelor sau produselor oferite de compania Dvs., nu vor avea succes in mediul online, decat daca se aplica servicii de promovare speciale sau daca concurenta este foarte mica.

Date structurate pentru un produs

Deschideti in browser un produs oferit de un magazin online si testati URL-ul respectiv cu Google Structured Data Testing Tool. Daca datele afisate de Google, nu arata ca in imaginea de mai jos, inseamna ca aveti o problema care trebuie rezolvata!

Date structurate magazin Online

Pentru rezolvarea eventualelor probleme de configurare si optimizare Magazin Online, puteti apela la serviciile noastre. In prima faza vom testa website-ul Dvs. si vom veni cu solutii de optimizare SEO si promovare.

ARTICOLE RECOMANDATE

Optimizare SEO, pentru Mobile

 • Optimizare SEO, pentru Mobile – cu aproximativ un an in urma, Google a lansat noua unealta de testare a vitezei de incarcare in browser, pentru paginilor Web. Aceasta unealta ne ajuta sa rezolvam problemele de optimizare SEO, din website. Noua unealta (mai friendly), a fost creata pe principiul PageSpeed Insights, care ne ajuta si la […]

Descrierea ALT, la imagini

 • Descrierea ALT, la imagini – adaugarea unei imagini la o pagina, produs, sau serviciu prezentat, este obligatorie pentru orice model de website. Toate imaginile prezentate in website, trebuie sa contina obligatoriu o descriere alt. Tag-ul Alternative Text, arata motoarelor de cautare despre ce este vorba in imaginea respectiva si ne ajuta la promovarea paginii respective. […]

Raport Text/HTML

 • Ce este un raport Text/HTML? Orice model de website are o anumita cantitate de cod sursa (backend) si o anumita cantitate de text obisnuit in paginile care sunt vizibile vizitatorului (front-end). Raportul TEXT/HTML, se refera la cantitatea de text pe o anumita pagina web fata de codul HTML, de pe aceasi pagina. Rezolvarea acestor probleme […]

Ce este un sitemap, XML si HTML

 • Ce este un sitemap, XML si HTML – orice model de website SEO, ar trebui sa aiba in structura doua modele de sitemap, unul HTML, care sa poata fi studiat de catre vizitatori si un sitemap.xml, care este creat special pentru motoarele de cautare. Un sitemap, etse o harta a site-ului, in care se gasesc […]

Meta Tag-uri Facebook

 • Meta Tag-uri Facebook – Pana nu demult, meta tag-urile, au fost considerate foarte importante pentru un site web. Meta tag-urile ajuta paginile web sa urce in rezultatele organice ale motoarelor de cautare (daca acestea sunt folosite corect). La ora actuala, importanta meta tag-urilor a mai scazut si motivele sunt multiple insa, trebuiesc folosite. Din punctul […]

Scrieti in comentariu pe Info SEO?

Trebuie să fiți logat pentru a posta un comentariu.