PageSpeed Insights

PageSpeed Insights

PageSpeed Insights – Performanta SEO

PageSpeed Insights – un tool gratuit de la Google, care ne ajuta sa testam performanta SEO on-page si sa imbunatatim website-ul pentru toate dispozitivele. PageSpeed Insights, este foarte simplu de utilizat si foarte eficient fata de alte unelte pentru testarea unui website. Trebuie doar sa adaugam URL-ul catre pagina noastra Web si sa facem un test.

Unealta Google, testeaza un website din momentul interogarii si pana la incarcarea tuturor fisierelor CSS, JavaScript, a imaginilor si performanta serverului de hosting. Performanta unui website se masoara in puncte, de la 1 la 100 si sa nu credeti ca in Internet, nu exista pagini Web, foarte slabe!

Rularea testelor de optimizare SEO on-page, cu ajutorul unor instrumente, cum ar fi Google PageSpeed Insights, sau WebPageTest, sunt intotdeauna o modalitate excelenta care ajuta la masurarea performantei unui website. In timp, datorita modificarii continutului sau datorita instalarii de pluginuri noi, module sau componente, viteza de incarcare in browser poate sa scada si indicat ar fi sa facem aceste teste din cand in cand.

Scopul pentru care Google, a creat aceasta unealta SEO de testare a fost pentru a scoate in evidenta cele mai bune practici de crestere a performantei unui website. Dupa crearea unui website, compania sau persoana care a dezvoltat website-ul respectiv, are obligatia sa elimine erorile de cod care pot afecta performanta website-ului insa, acest lucru se intampla foarte rar.

CE AR TREBUI SA STIM DESPRE PERFORMANTA UNUI WEBSITE

Indiferent de afacerea pe care o avem in mediul online, ne straduim sa avem rezultate cat mai bune prin intermediul unui website, care poate fi un magazin online sau un simplu website de prezentare. Daca partea tehnica a site-ului meu nu este bine pusa la punct, motoarele de cautare indexeaza destul de greu continutul oferit. Problema este ca in Romania, exista foarte multe companii care discuta despre performanta unui website, despre servicii de optimizare SEO si promovare pentru motoarele de cautare dar, aceste companii au un website de toata jena, optimizat foarte slab. Daca veti face un test simplu cu PageSpeed Insights, la cateva site-uri care ofera servicii SEO, veti fi cu siguranta dezamagiti.

Vreau sa ma conving!

Perfect, haideti sa testam un website oarecare sau website-ul Dvs. Accesati Google PageSpeed Insights, adaugati URL-ul si testati. La finalizarea testului veti primi procentul de optimizare si cateva solutii pentru rezolvarea eventualelor probleme.

Daca procentul de optimizare depaseste 85%, atunci mergeti spre bine, daca nu, ramane sa rezolvati aceste probleme sau sa apelati la o companie specializata in acest domeniu insa, nu uitati sa testati si website-ul companiei care ofera aceste servicii.

Leave a Comment