Securitate Magento

Securitate Magento

Securitate Magento

Securitate Magento – am scris cateva articole despre platforma Magento si vulnerabilitatile acesteia, inclusiv posibilitatile de administrare si optimizare SEO on-page. Magento a inceput sa fie o platforma mai cunoscuta prin anul 2009, cu toate ca o versiune beta a fost lansata in 2007, prin luna August. Ca si istoric pentru Magento, in anul 2010, a fost dezvoltata prima versiune pentru dispozitivele mobile, iar prin luna Februarie 2011, se discuta in Internet ca eBay, a investit in aceasta platforma si detinea mai mult de 45%, din cota de proprietate a companiei. Putin mai tarziu, eBay, a cumparat Magento si a inceput sa investeasca in aceasta platforma cu scopul de a deveni cea mai buna platforma de eCommerce.

In anul 2016, una dintre cele mai importante companii de securitate a informațiilor „Trustwave”, a lansat un raport de securitate la nivel global, care dezvaluia tendintele criminalitatii informatice de top, incalcare a securitatii datelor si alte amenintari de securitate in mediul online. Raportul respectiv confirma doar ceea ce fusese suspectat si in special facea referire la platformele de comert electronic.

In mediul online, atacurile au avut o crestere foarte mare dupa anul 2015, care a crescut de la 18% la peste 40% si actualmente este mult mai mare. Website-urile de comert electronic sunt tinta hakerilor si vor fi si in continuare. La nivel de cod, atacurile cele mai mari au fost la bazele de date cu injectii SQL, urmate de incarcari pe server a unor fisiere care ajutau la compromiterea datelor.

Securitate Magento – Tinta atacurilor

Din declaratiile Trustwave, Magento a fost tinta atacurilor la nivel de comert electronic si la nivel global, din suma website-urilor compromise, Magento detinea o cota de 85%, datorita gaurilor de securitate din aceasta platforma si nivelului de cod slab.

Compania noastra va poate ajuta cu cele mai noi tehnici de securitate la nivel de website si server. Aici discutam despre securitate Magento, dar cu siguranta exista platforme si mai slabe in mediul online.

Criminalitatea cibernetica este o afacere foarte mare si atacatorii castiga foarte multi bani insa, in cele din urma sunt prinsi si dusi acolo unde trebuie. In unele colturi ale lumii si inclusiv in Romania, au existat hakeri care au trecut de la un nivel normal de viata sau chiar slab, la acumularea de venituri foarte mari insa ce folos daca isi petrec ani grei in inchisori. La nivel de mediu online, riscurile sunt foarte mari si sunt foarte putine cazuri care au scapat de raul facut.

securitatea website-urilorCompaniile mari investesc sute de mii de dolari in securitatea website-urilor dar cele mai multe isi asuma riscul si sunt vulnerabili la programele malware si tot felul de injectii SQL. Aproximativ 30%, din website-urile afectate nici nu stiu ce exista in codul sursa, pana cand nu au probleme mult mai grave. Investigatiile pentru prinderea faptuitorului pot dura luni de zile si prinderea lor poate dura la fel de mult.

Dezvoltatorii Magento, incearca sa „spele”, imaginea acestei platforme insa un lucru este sigur, Magento, nu este o platforma sigura la momentul actual si mai ales versiunile gratuite. Magento, foloseste preturi foarte mari pentru servicii, chiar te ia durerea de cap cand vezi preturi care depasesc 200.000 de Dolari, la platforma Enterprise. In Romania, sunt cateva magazine online, dezvoltate pe platforma Magento, dar in comparatie cu Marea Britanie si USA, nu inseamna aproape nimic.

Leave a Comment